OM COLLAGEN

HVORFOR ER KOLLAGEN GODT?


Kollagen kan hjælpe til at

 • reducere rynker og hydrere huden
 • reducere cellulite og acne
 • afhjælpe ledsmerter
 • opbygge muskler og forbrænde fedt
 • give en god fordøjelse


HVAD ER KOLLAGEN OG HVILKEN FUNKTION HAR DET?

Kollagen er et stort strukturelt protein, der findes i kroppen. Kollagen hjælper med at opretholde kroppens styrke og fleksibilitet, og findes især i hud og i alle typer bindevæv. Bindevæv findes i hele kroppen og har til opgave at yde strukturel støtte, styrke, afstivning og holde kroppen sammen. Vi finder bindevæv i blandt andet sener, brusk og ledbånd. Kollagenproteiner udgør ca. 1/3 af kroppens samlede proteinindhold, hvilket gør kollagen til den største kilde til protein hos mennesker.

Cellerne i bindevævet er spredt, og der er masser af proteinholdige kollagenfibre, som har høj trækstyrke. Vi skelner mellem løst og fast bindevæv. Løst bindevæv indeholder få fibre, mens fast bindevæv næsten består udelukkende af kollagenfibre. Vi finder det løse bindevæv under huden, slimhinderne omkring kirtlerne og udgangsstierne mellem muskelfibre og nervetråde, såvel som i og mellem organer og andre væv. Fast bindevæv findes i sener og ledbånd, der forstærker fastgørelsen mellem muskel og knogle, og mellem knoglerne (i led). Kollagenfibrene hjælper også til at danne grundlaget for hud, hår og negle.


KOLLAGEN VS KOLLAGENPEPTIDER?

Kollagen er et stort strukturprotein, der tager længere tid for kroppen at nedbryde, absorbere og udnytte i forhold til peptider og aminosyrer. Kollagenpeptider hydrolyseres og består af flere korte peptidkæder. Kollagenet gennemgår en enzymatisk hydrolyseproces, hvor produktet mister sin gelerende virkning og bliver vandopløseligt og dermed bliver lettere for kroppen at optage.


KOLLAGENTYPER

De mest almindelige typer af kollagen i vores hud er type I og type III. Type I findes i hele vores krop, undtagen i bruskvævet. Det omfatter hud, hår, negle, sener, ledbånd og knoglevæv. Type III findes i hud og bindevæv. Type I udgør op til 80% af kollagenen i vores hud, mens type III udgør ca. 15%. Type I kollagen er bl.a. den kollagen der sørger for vores hud er elastisk, og også den kollagen vi mister når vi ældes.


HVOR KOMMER KOLLAGEN FRA?

Kollagenpulver opdeles primært i 2 kilder.

 • Marine: kollagenprotein udvundet af skind og ben fra fisk.
 • Bovine: kollagenprotein udvundet af knogler og hud fra kvæg.

Der er derudover forskellen i hvilken kilde kollagenet stammer fra, også forskel i hvor og hvordan denne kilde har levet. Bæredygtigheden varierer fra om marine kollagen er fra dambrug eller MSC certificeret fiskeri, bovine, om det er fra økologisk kvæg eller græsfodret kvæg. Hvilket land kilden kommer fra har også stor betydning, da hvert land kan have sine egne regler når det kommer til et produkts kvalitet og bæredygtighed. Danmark har et af verdens strammeste lovgivninger for fødevareregler, for at sikre vores sundhed.
Bovine indeholder både type I og type III kollagen, mens marine kollagen hovedsageligt indeholder type I kollagen. Det vil sige, at marine kollagen er mere ens med menneskelig kollagen-struktur. Marine kollagen bidrager også til fugten i din hud, da den forbedrer fugtbevarelsen i huden. Marine kollagen er let tilgængeligt for kroppen, da biotilgængeligheden er bedre end kollagen fra kvæg eller svin, og kan absorberes op til 1,5 gange mere effektivt end bovine.


HVORFOR ER MARINE KOLLAGENPEPTID UNIKT?

En af fordelene ved marine kollagen er, at det har et særligt højt indhold af aminosyrerne glycin, prolin og hydroxyprolin.

 • Aminosyrerne stimulerer celler i hud, knogler og bindevæv og fører til produktion af nyt kollagen.
 • Glycin bidrager til syntesen af ​​kollagen, såvel som en række andre proteiner. Det kan også beskytte organer og væv ved generelle inflammatoriske tilstande.
 • Proline er forløberen for hydroxyproline, der er involveret i dannelsen af ​​kollagen, sener og ledbånd. Proline er derfor vigtigt i behandlingen af ​​slidgigt. Proline afhænger af C-vitamin til dannelse af kollagen.
 • Prolinproduktionerne i kroppen øges for eksempel med kvæstelser og efter træning, hvor den opbygger beskadigede muskelfibre. Dette betyder, at marine kollagen peptider kan være nyttige i restitutionsfasen efter træning.
 • Hydroxyproline er hydroxylering af prolin, og det afhænger af vitamin C. Derfor kan mangel på C-vitamin give ustabile kollagenmolekyler og påvirke kollagen i kroppen.
 • Flere undersøgelser har påvist påvirkningen af ​​marine kollagen peptider på hud, hår, negle, knogler, bindevæv og led.


VILD NORD ER MARINE KOLLAGEN

Alle Vild Nords produkter er lavet på 100% mikro hydrolyseret marine kollagen fra vildtfanget fiskeri i det Nordlige Atlanterhav. Vild Nords marine kollagen er kun udvundet af fiskeskind. Deres rene variant Collagen Clean Protein (MARINE COLLAGEN) er 100% rent kollagen. Alle deres andre varianter er tilsat vitamin C for at fremme optagelsen og den naturlige dannelse af kollagen. Se Vild Nord Collagen guide og find ud af hvilken collagen der passer til dig.
Vild Nord Marine Collagen har en molekylevægt på 3 kDa. Undersøgelser har vist at kun små kollagenpeptider med en molekylærvægt på omkring 0,3-6 kDa, kan blive effektivt absorberet af kroppen og stimulere kollagensyntesen i den ekstracellulære matrix tilstrækkeligt.


HVORFOR INDTAGE KOLLAGEN SOM KOSTTILSKUD

Måske har du læst om kollagen på nettet, sociale medier og hos diverse skønhedsguruer. Kollagen har været en trend længe blandt beauty-entusiaster, og nogle kalder det også for ’ungdomsproteinet’ eller et ’anti-aging’ remedie. Men hvorfor?
Kollagen er som nævnt et protein der findes i vores krop, og er bl.a. det protein der sørger for hudens elasticitet. Vores krop producerer naturligt kollagen, som holder vores hud fast og smidig, men produktionen af dette protein falder med alderen. Grunden til at vi får rynker og appelsinhud (cellulite), er bl.a. fordi produktionen af kollagen begynder at dale fra 25-års-alderen, og specielt fra 35-års-alderen.
Huden bliver tyndere og mindre spændstig, når kollagenniveauet i vores krop falder. En sund livsstil kan være med til at opretholde en bedre kollagenproduktion, mens rygning og overeksponering af sol på huden, er med til at nedsætte kollagendannelsen. Kollagen hjælper udover på hudens spændstighed, også på hår og negle, og styrker bindevæv.

FÅR MAN SMUKKERE HUD AF AT INDTAGE KOLLAGEN?

Studier har vist, at kollagen kan have en anti-aging effekt, reducere rynker og øge fugtindholdet i din hud.

 • Anti-aging og reduktion af rynker: Et studie af videnskabsmænd på Kiel Universitet i Tyskland viste, at daglig indtagelse af kollagen gav en forøgelse af hudelasticitet og endvidere også en reduktion i rynker på en gruppe kvinder i alderen 35-55 år.

 • Forøget fugtindhold: Et andet studie, testet på japanske og kaukatiske kvinder, viste resultater der gav op til 12% forøgelse af fugtindholdet i huden over en periode på 8 uger. Efter 12 uger blev det bekræftet af dermal ekkogenicitet, at kollagen gav en vedvarende forøgelse af hudens kollagen densitet.

Typisk vil det tage op til 3 måneder før du vil kunne mærke en tydeligere forskel, men mange har oplevet en virkning efter 1-2 måneder, hvor huden føles sundere og mindre tør. Som tidligere nævnt, er optagelsen og produktionen af kollagen, afhængig af din krops sundhed og livsstil. Derfor vil effekten af kollagen være individuel.


HVOR MEGET COLLAGEN SKAL JEG TAGE?

Den daglige mængde af anbefalet kollagen varierer alt efter hvilken type kollagenpulver der er tale om, da der er forskel i molekyler og type af kollagen disse indeholder. Som nævnt er det hyppigste du støder på af kollagenpulver, bovine (okse) og marine (fisk), og du skal typisk tage dobbelt portion af bovine i forhold til marine for at opnå samme resultat.
Hos Vild Nord bruger de 100% mikro hydrolyseret marine kollagen fra torsk (Gadus Morhua) vildtfanget i Nordsøen.
Kliniske studier anbefaler en daglig dosis på 10 g, for minimum de første 3 måneder, for den bedste effekt. Derefter følges der op med 5 g dagligt, for opretholdelse.
HOLOSHOUSE Amager Boulevard 124 A · 2300 København S      KLINIK NEO Amager Boulevard 129 · 2300 København S


TELEFON : 9290 9393

MAIL : holoshouse@gmail.com


VI modtager mobilepay · fakturabetaling

PARKERING er muligt, BUS 5A & 2A lige til døren - METRO Amagerbro st.